Seværdigheder Midtsjælland

Kort til alt

Der er ingen undskyldninger for at kede sig på Tempelkrogens Familiecamping. Der er en bred vifte af seværdigheder på Midtsjælland, og har man mod på en længere køretur er København jo ikke længere væk end ca. 60 km. Dvs. der er under en times kørsel til Tivoli, Rundetårn, alskens museer og storcentre, et mylder af pladser og cafeer og alle de andre gode sager, som storbyen kan præstere.

Men også Midtsjælland har mange forskellige former for seværdigheder. Holder I af ro og fred i eller tæt på naturen, er det her, det sner!

De sjællandske alper

Isefjorden er en ca. 35 km lang og 305 km² stor tærskelfjord, hvilket betyder, at den indre del er betragteligt dybere end den ydre del. Fjorden udløber i Kattegat mellem Hundested og Rørvig og omfatter flere selvstændige lokaliteter, herunder Lammefjorden, Holbæk Fjord og Tempelkrogen. Fra campingpladsen har I en fortræffelig udsigt over den inderste del af Isefjorden.

I kan også tage på udflugt i de sjællandske alper, der blev dannet for 15.000 år siden. Her kan I opleve et meget varieret fugle- og planteliv. Maglesø er en af de reneste søer i Danmark med mulighed for et forfriskende bad.

Vilde med vikinger

Ikke langt fra campingpladsen, lidt vest for Slagelse, finder I Vikingeborgen Trelleborg, som er et af Danmarks vigstige monumenter fra vikingetiden. Det er selveste Harald Blåtands ringborg fra slutningen af 900-tallet.

I Roskilde ligger der fem originale vikingeskibe. I kan også sejle i et vikingeskib på Roskilde Fjord fra maj til september. I kan klæde jer som vikinger og svinge tunge sværd. Se hvordan man bygger et vikingeskib eller selv prøve forskellige former for håndværk fra den tid.

Sjov og golf

Er I til forlystelser af den mere nymodens slags ligger Sommerland Sjælland ca. en halv times kørsel fra campingpladsen. Her er masser af aktiviteter for hele familien og Sjællands største vandland. I kan købe billetter i Informationen, så sparer I tid i køen!

BonBon-land er også en mulighed for dem, der ønsker familievenlige seværdigheder på Midtsjælland. Det perfekte sted til årets sjoveste feriedag, hvis I spørger børnene. Her er over 60 forlystelser for store og små. Der er fuld fart på Vildsvinet, men mindre kan også gøre det: Der er masser af hyggelige attraktioner for de helt små børn.

Vil I spille golf er Midsjællands Golklub et besøg værd – banen er altid i god stand med et mix af svære og lette huller. Der er vand i spil på 14 af de 18 huller og kort afstand mellem green og teested. Når I overnatter på Tempelkrogens Familiecamping, får I 20% rabat på brug af golfklubbens faciliteter, der også omfatter fitnesscenter.