Seværdigheder næstved

Et bakket landskab

Som Sjællands femtestørste by er Næstved rig på seværdigheder. Uanset om I er til natur eller kultur, kan I få oplevelser i købstaden, der ligger blot en times kørsel fra Holbæk.

Næstved ligger ved Susåens udmunding i Karrebæk Fjord. Åen løber igennem et bakket område: Fra toppen af Munkebakken med de træudskårne munke kan man skue ud over hele Næstved.

Spændende historie

Næstved blev officielt grundlagt 1135 og fik status af købstad i 1140. Både franciskanere, dominikanere og benediktinere udviklede klostre i området, hvorved byen blev et religiøst centrum i middelalderen. Benediktinerordenen skabte stedet Skovkloster, der senere blev til Herlufsholm. I 1200-tallet byggede man Skt. Mortens Kirke ved Riddergade. En endnu ældre kirke blev i 1250 erstattet af Skt. Peders Kirke, der stadig er Næstveds vartegn.

Blomster og malerier

Gavnø Slot blev grundlagt i 1405 på en ø sydvest for Næstved og er i dag en af de mest eftertragtede seværdigheder. I starten var Gavnø et nonnekloster etableret af Dronning Margrethe I., og først i 1700-tallet blev det bygget til slot. I dag er Gavnø Slot et af Danmarks smukkeste rokokoslotte, der byder på mange smukke seværdigheder, bl.a. Nordens største private malerisamling, som repræsenterer Europas malerkunst i det 16., 17. og 18. århundrede. I Gavnø Slotspark ligger over en halv million blomsterløg.

BonBon-Land

Ca. 7 kilometer øst for Næstved ligger en af de mest populære seværdigheder, hvis man spørger børn. BonBon-Land er fuld af sjove forlystelser til børn og voksne i alle aldre. Når først adgangen er betalt, er der gratis entré til alle forlystelser. De modige kan prøve kræfter med Svend Svingarm, Vildsvinet, Hankatten og Cobratårnet. De mindre modige kan hygge sig med Viktor Vandorm og Bæverrafting. I Pelle Piratsprøjt plasker vandglade børn og forældre om sommeren i den 550 m2 stor vandborg. BonBon-land i Næstved er en af de få seværdigheder, der både byder på mange spisesteder og muligheden for at medbringe og tilberede egen mad.

Zoologisk have

I ZOOPARK kan du møde den sjældne hvide tiger Elvis, sjove aber, kæmpe kvælerslanger og mange andre sjove og farlige dyr. Den moderne zoo prioriterer dyrenes velfærd højest. Dyrene har store naturlige anlæg hvor de lever så naturligt som muligt og dagligt bliver aktiveret.

Tag madkurv med og nyd en picnic i haven ved søens bred.

Shopping

Udover seværdigheder for hele familien byder Næstved på gode shopping-muligheder. I 2006 blev Næstved kåret som den tredjebedste handelsby i Danmark, og det er en status byen er opsat på at leve op til. I den nordlige del af byen ligger indkøbscentret Næstved Storcenter, der rummer ca. 60 butikker.

Derudover centrerer butikkerne sig om Axeltorvet, byens hovedtorv, Kvægtorvet, hvor Kulturcenteret ligger, og Hjultorvet, hvor I kan fotografere Danmarks mindste rytterstatue.