Seværdigheder Roskilde

Tempelkrogens Familiecamping er centralt placeret på Sjælland med nem adgang til både København og Odense. Men I behøver ikke køre helt til storbyen for at få spændende ferieoplevelser.

Max en halv times kørsel fra Tempelkrogens Familiecamping ligger Roskilde, en by der vælter sig i seværdigheder, især for de historisk interesserede. Den oldgamle by blev etableret tilbage i vikingetiden og er ydermere verdensberømt for sin domkirke.

Udover mange historiske seværdigheder kan Roskilde prale med en hyggelig gågade, der strækker sig gennem centrum af byen. Her er mange butikker, restauranter og cafeer.

Vikingeskibe
Vikingeskibsmuseet er en af de mest kendte seværdigheder i Roskilde. Museet er bygget langs Roskilde Fjord, og centrerer sig omkring en håndfuld meget velbevarede skibe fra vikingetiden, der blev udgravet i 1960erne. Skibene var i det 11. århundrede blevet anbragt længere ude i fjorden med henblik på at blokere en kanal og således beskytte byen, der dengang var Danmarks hovedstad, mod angreb fra havet.

Domkirke
Ifølge Saxo Grammaticus byggede Harald Blåtand i ca. 980 et hjem og en kirke i Roskilde, der er opkaldt efter den legendariske kong Roar, der måske boede her i det sjette århundrede. Harald Blåtand blev begravet i kirken, på det sted der i dag rummer Roskilde Domkirke.

I 1020 blev Roskilde et bispedømme. Absalon sørgede for, at der blev bygget en kirke af sten i 1170, som senere blev til domkirken, der frem til det 20. århundrede var den eneste domkirke på Sjælland. Her blev en række danske monarker begravet, bl.a. Margrete I (1353-1412), Danmarks første kvindelige monark, der regerede Danmark, Norge og Sverige og grundlagde Kalmarunionen. Roskilde Domkirke har udstillet genstande, der blev knyttet til hende.

Roskilde Domkirke er en af Nordeuropas mest populære seværdigheder med flere end 125.000 gæster om året. Siden 1995 har domkirken været på listen over UNESCO World Heritage Sites.

Roskilde Museum
Roskilde Museum er egnens førende kulturhistoriske museum. Udstillingerne i Sankt Ols Gade fortæller historien om en af landets historisk mest betydningsfulde byer – Danmarks første hovedstad. Samlingerne fra oldtid og middelalder præsenteres i samarbejde med billedkunstnerne Maja Lisa Engelhardt og Peter Brandes.

Her er også en særlig afdeling, hvor børn kan opleve med alle sanser: farver, interaktive elementer, rum til leg og plads til gode oplevelser for store og for små.