Seværdigheder Slagelse

Store historiske oplevelser

Knap 45 min. kørsel fra Holbæk finder I en af Danmarks ældste byer: Slagelse med en mængde spændende historiske seværdigheder.

Midt i Slagelse, på byens højeste punkt, ligger en af de ældste danske seværdigheder: Sankt Mikkels Kirke bygget i 1300-tallet. Foran kirken finder I statuen af Sct. Michael og dragen.

Ca. 7 kilometer vest for Slagelse ligger en af de mest interessante seværdigheder fra vikingetiden. Vikingeborgen Trelleborg er ingen ringere end Harald Blåtands mægtige ringborg fra slutningen af 900-tallet og den bedst bevarede af sin art. Der er normalt gratis adgang, men når der er vikingefestival opkræves entré.

En plagelse for HCA

Er I på jagt efter historiske bygninger, skal I køre efter den kirkelade fra slutningen af middelalderen, som fra 1616 til ind i 1800-tallet var latinskole. Her gik B.S. Ingemann, Jens Baggesen og H.C. Andersen, og for eventyrdigteren var det en “plagelse”. H. C. Andersen tilbragte fire år af sin skoletid på Slagelse Latinskole, og på egnsmuseet i Bredegade kan man se en skolestue fra Latinskolen, digterens værelse og rektors kontor.

Gamle lege

I Gerlev Legepark kan hele familien prøve mere end 130 historiske spil og lege fra hele Europa. Prøv f.eks. at “stikke Palles øje ud” eller at spille Hammerspil og Frøsnapper som Kong Christian d. IV. Du kan forudbestille en instruktør, der skræddersyr et legeprogram til jer på 1-6 timer.

Det handler ikke om, hvor dygtig eller hurtig man er, men om fysisk aktivitet sammen på en sjov og udfordrende måde.

Klogere på koldkrigsførsel

Tænder I på køretøjer, uniformer, effekter m.m. fra den østlige side af jerntæppet under kold krigs perioden 1945-1991? Ja, så finder i Skandinaviens, og måske også Vesteuropas, største samling på Panzermuseum East. Her kan du høre brølet fra en sovjetisk T-72 kampvogn eller se arbejdsvilkårene indeni i en sovjetisk BMP-1 under et atomangreb på Danmark.

Museet ligger i et naturskønt område, hvor man kan nyde sin medbragte madkurv. I cafeen, kaldet “Bomben”, kan man købe kaffe og andre forfriskninger.

Shopping og soldater

Slagelse giver turisten gode muligheder for at mikse seværdigheder med shopping. Som Vestsjællands største handelsby byder Slagelse både på et storcenter (VestsjællandsCenteret) og en lang række specialbutikker i centrum. Midtbyen er krydret med mange små hyggelige cafeer.

Midt som man går i sine egne tanker og handler, bliver man afledt af festlig musik, flotte blå uniformer, hestehovslag og skinnende seletøj. Det er gardehusarerne fra Antvorskov Kaserne, der rider igennem Slagelse by hver onsdag kl. 12.30.