Turist Vestsjælland

Oplevelser for hele familien
Hvad kan du opleve som turist i Vestsjælland? Ikke så lidt. Uanset om du er til kulturelle oplevelser, naturoplevelser eller storstilet shopping, har dette skønne stykke af Danmark meget at byde på.

Er I en hel børnefamilie, der skal lege turist på Vestsjælland, er der et væld af aktiviteter. Blandt højdepunkterne er Birkegårdens Haver i Kalundborg, Vikingeborgen i Trelleborg, Go High på Kragerup Gods, Sommerland Sjælland i Nørre Asmindrup og BonBonLand i Holmegaard.

Birkegårdens Haver er et sted for hele familien. Her er skønne haveoplevelser for mor og far, legepladser, dyr, minigolf, bålplads og meget mere for børn i alle aldre. Haverne og akviteterne, der varierer med årstiderne, gør Birkegårdens Haver til et yndet tilflugtsmål året rundt.

Modig turist på Vestsjælland?
Har du stærke nerver og arme, er klatrebanerne på Kragerup Gods i bogstaveligste forstand et højdepunkt. De fem baner i forskellige sværhedsgrader går fra skovbund til trætop og rummer 110 udfordringer fordelt på 3,5 km. På Juniorbanen er du kun mellem 5 og 7 meter oppe!

Ferieparkerne BonBonLand og Sommerland Sjælland er alle børns store drøm. Her kan man lege med vand, og der er masser af attraktioner for både nysgerrige småbørn og kække teenagere.

Vilde med vikinger
Danmarks vigtigste og smukkest beliggende monumenter fra vikingetiden, vikingeborgen Trelleborg, finder I lidt vest for Slagelse. Harald Blåtands mægtige ringborg fra slutningen af 900-tallet er den bedst bevarede af sin slags.

Er du blevet helt vild med vikinger, har du som turist på Vestsjælland også nem adgang til vikingeskibene i Roskilde. Vikingeskibsmuseet er en af de verdenberømte seværdigheder, man kan opleve som turist i Vestsjælland. Museet er bygget langs Roskilde Fjord og centrerer sig omkring en håndfuld meget velbevarede skibe fra vikingetiden, der blev udgravet i 1960erne.

Isefjorden
Hvis du ikke vil køre mere en 5-10 min. med ungerne på bagsædet, er der også spændende oplevelser lige i nærheden af campingpladsen. I kan nyde den smukke Isefjord fra landsiden og fra vandsiden. Benyt jer f.eks. af de fire færger, som binder fjorden og dens omfattende stisystem sammen. Eller tag med en af Holbæks turbåde på en spændende rundtur.

Rejser i tid og rum
I Holbæk ligger Andelslandsbyen Nyvang, der som navnet antyder byder på en tidsrejse til andelstiden (1870–1950). Her finder du brugsen, smeden, slagteren, mejeriet, husmandsstedet, kirken, landbetjenten og meget mere fra den tid, hvor oldefar var dreng.

Tæt på campingpladsen finder I også Brorfelde Observatorium, kendt fra DR’s julekalender ‘Julestjerner’. Om aftenen præsenteres den stjernedryssede himmel, der pirrer nysgerrigheden og fantasien. Om dagen inviterer bakkerne til at gå på opdagelse i naturen og lære om mere mellem himmel og jord.