Turist Holbæk

Noget for en hver smag
Tempelkrogens Familiecamping er det optimale udgangspunkt, hvis du vil være turist i Holbæk. Byen, der kan spore sin historie tilbage til år 1199, har meget at byde på, uanset om du rejser med en en flok venner, familien, din kæreste eller bare er dig selv.

Vil du nyde livet med shopping og cafébesøg, er Holbæk midtby en hyggelig kulisse med masser af valgmuligheder. Er ånden over jer, findes en lang række kulturinstitutioner med attraktioner og aktiviteter for børn i alle aldre.

Tilbage i tiden
Tag eksempelvis på en tidsrejse til dengang oldefar var dreng: Andelslandsbyen Nyvang er et levende museum, der formidler andelstiden (1870–1950) komplet med den gamle brugs, smed, slagter, mejeri, husmandssted, kirke, landbetjent osv.

Hestebedgård Museum går endnu længere tilbage. Her kan du opleve en over 1000 år gammel landsby, Bybjerg, i et stræde med mange gamle huse.

Holbæk Museum er et enestående bygningskompleks med 12 gamle huse i hjertet af Holbæk – se bl.a. de gamle bondestuer, købmandsgården og en stor samling af keramik.

Bad, sejl, fisk
Den særegne geografi gør Holbæk til et yndet udflugtsmål for den turist, der kræver pragtfulde naturoplevelser.

Som turist i Holbæk kan du ikke undgå at stifte bekendtskab med Holbæk Fjord, en del af Isefjorden. Det meget rene vand indbyder både til badning og fiskeri. Der er rig lejlighed til at nyde den smukke fjord fra både landsiden og vandsiden. Benyt jer f.eks. af de fire færger, som binder fjorden og dens omfattende stisystem sammen. Eller tag med en af Holbæks turbåde på en spændende rundtur.

I kan leje en motorbåd, som kan sejles af alle, også uden forkundskaber eller certifikater. I kan også leje foldecykler, så I er mobile på land.

Se på fugle og stjerner
På Orø finder du uspoleret idyl. Nyd den smukke sejltur til den naturskønne ø, kendt for sine mange trampestier. Her kan I spadsere kort eller langt, studere det rige fugleliv og slutte af med velfortjent at nyde lækkerierne i Marliese’s Gårdcafé.

Er du dus med himlens fugle, bør du som turist i Holbæk også lægge vejen forbi Maglesø, et Istidslandskab i særklasse. I “De Sjællandske Alper” ved denne store istidsø, der blev dannet for 15.000 år siden, trives et varieret fugleliv, og du kan bl.a. opleve nattergalesang samt et væld af vilde planter.

Et besøg på Brorfelde Observatorium, kendt fra DR’s julekalender ‘Julestjerner’, kan gøre jer klogere på universet. Hvordan opstod det? Hvorfor er der stjerner? Og hvad betyder planeterne for os? Brorfelde Observatorium er under udvikling og vil i sommeren 2015 åbne som et levende formidlingscenter.