Turist i Næstved

Når kalenderen står på marts, og foråret er en realitet, folder de danske købstæder sig ud i takt med krokus, påskeliljer og tulipaner. Dette gælder i allerhøjeste grad for Næstved, der har Gavnø Slot som en af sine primære attraktioner. Som turist i Næstved er Gavnø Slotspark ikke til at komme uden om.

Gavnø for hele familien

Fra Tempelkrogens Familiecamping når I på en times tid frem til Gavnø Slot ad smukke landeveje med flere muligheder for et hvil med udsigt undervejs.

Gavnø Go Fly er en trætopbane, der er anlagt i forskellige sværhedsgrader. Familiens mindste medlemmer kan hygge sig i Sørøverland – en pragtfuld naturlegeplads. Du kan også opleve Danmarks eneste Slotsbryggeri og smage det prisvindende øl. Royal Copenhagen præsenterer en smuk udstilling af Flora Danica, som kan opleves sammen med slottets malerier og fint indrettede værelser.

Gavnø er et oplagt tilflugtsmål i maj, hvor parkens 500.000 tulipaner og andre løgplanter springer ud, men også i august, hvor det er liljernes tur til at blomstre. Der arrangeres en tulipanfestival i maj og en liljefestival i august. I løbet af sommeren afløses løgblomsterne af pragtfulde rododendron, roser og spændende træer, og eksotiske sommerfugle flyver frit i sommerfuglehuset. Der er kort sagt noget at komme efter året rundt.

BonBon-Land og Zoopark

Som turist i Næstved bør du også overveje BonBon-Land, en af landets mest populære attraktioner, hvis man spørger børn. Når først adgangen er betalt, er der gratis entré til alle forlystelser. De modige kan prøve kræfter med rutsjebanen Vildsvinet. De mindre modige kan hygge sig med familieforlystelsen Bæverrafting. BonBon-land byder også på mange spisesteder og muligheden for at medbringe og tilberede egen mad.

ZOOPARK er en anden populær attraktion, man skal have på listen som turist i Næstved. Det zoologiske anlæg kan prale af den sjældne hvide tiger Elvis, sjove aber, kæmpe kvælerslanger og mange andre sjove og farlige dyr. Tag madkurv med og nyd en picnic i haven ved søens bred.

Shop amok i Næstved

Er du en turist, der holder af shopping, byder Næstved på fortrinlige muligheder. I 2006 blev Næstved kåret som den tredjebedste handelsby i Danmark, og det er en status, byens butiksdrivende er opsat på at leve op til. I den nordlige del af byen ligger indkøbscentret Næstved Storcenter, der rummer ca. 50-60 butikker. Derudover centrerer butikkerne sig om Axeltorvet, Kvægtorvet og Hjultorvet.