Turist Slagelse

Vikingerne våger

Som turist i Slagelse bør du lægge din vej forbi Vikingeborgen Trelleborg. Det naturskønne områder byder på en af vikingetidens store ringborge bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand. I dag ses resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet, og på museet kan man se modeller, arkæologiske fund og rekonstruktioner, der giver et levende indtryk af Trelleborgs spændende historie.

I påsken vågner vikingerne op til dåd på Trelleborg. De fortæller om vikingernes liv i krig og fred. Du kan også bage et lækkert fladbrød, smede en kniv, skyde med vikingernes langbuer, støbe smykker eller deltage i den drabelige krigertræning.

I sommerferien danner den 1000 år gamle vikingeborg rammer om en stor vikingefestival.

Turist til Slagelse Festuge

Sommerferien trakterer også med Slagelse Festuge, en traditionsrig og årligt tilbagevendende begivenhed, som turister fra nær og fjern ser meget frem til. Sammen med Sct. Michaels natten og Sørby Marked er festugen med til at markere den folkelige festlighed i Slagelse.

Festugen, der ligger i slutningen af juni, er fyldt med kulturelle tilbud af enhver art og med oplevelser rettet mod familier. Alle byens pladser og torve er denne uge pakket med feststemning, musik og arrangementer.

Byvandring i Slagelse

Midt i Slagelse ligger en af de ældste danske seværdigheder: Sankt Mikkels Kirke bygget i 1300-tallet. Foran kirken ses statuen af Sct. Michael og dragen.

På din vej rundet som turist i Slagelse by vil du opleve gode muligheder for at shoppe. Slagelse er Vestsjællands største handelsby, og her er både et storcenter (VestsjællandsCenteret) og en lang række specialbutikker i centrum. Desuden er midtbyen krydret med mange små hyggelige cafeer.

På din byvandring kan du være heldig at opleve gardehusarerne fra Antvorskov Kaserne. De rider gennem Slagelse by hver onsdag kl. 12.30 til festlig musik.

Historiske lege

Som turist i Slagelse bør du også besøge Gerlev Legepark, hvor du kan prøve kræfter med mere end 130 historiske spil og lege fra hele Europa. Prøv f.eks. at “stikke Palles øje ud” eller at spille Hammerspil og Frøsnapper som Kong Christian d. IV. Du kan forudbestille en instruktør, der skræddersyr et legeprogram til jer på 1-6 timer.